Inte en främling! är en serie personliga berättelser och funderingar kring ämnen som identitet och diskriminering, homofobi, antiromism, rasism etc.

Genom Inte en främling! vill Teskedsorden lyfta fram kända och mindre kända personer som har erfarenhet av utanförskap och ge dem en plattform att berätta sin historia. Bland författarna finns namn som Rikard Wolff, Dragomir Mrsic, Zinat Pirzadeh, Jan-Olov Madeleine Ågren, Behrang Miri och Soraya Post.

Syftet med berättelserna är att hylla mångfalden och ge ungdomar förebilder inom icke-normativa grupper. Första berättelsen publicerades i februari 2014 och var skriven av komikern, författaren och skådespelaren Zinat Pirzadeh.

Untitled design

 

Teskedsorden är en stiftelse som grundades 2006 av Tidningen Vi. Stiftelsen arbetar för tolerans och respekt människor emellan. Intolerans och fanatism utgör ett växande hot i dagens samhälle. Stiftelsens målsättning är att nå ut till unga människor och få dem att reflektera kring dessa viktiga frågor.

För mer information besök gärna Teskedsordens hemsida eller kontakta Teskedsorden nedan så återkommer vi så snart som möjligt.

Kontakta Teskedsorden