Mitt liv var jättefint i Syrien men det fanns svårigheter. Till exempel elektricitet, den kom bara en eller två timmar på en vecka. Jag jobbade till sent och fick lite lön för att köpa mat till min familj. Min pappa var i Libyen och det fanns ingen annan som kunde jobba i min familj, för i Syrien får inte kvinnor jobba och jag har bara en bror och han är tolv år gammal. Men vi kunde inte leva mer tid i Syrien för jag förlorade mitt jobb. Det blev jättedåligt och ett stort krig. Då reste min pappa till Sverige.

Sen reste jag och min familj till Turkiet för återförening. Jag jobbade i Turkiet som skräddare. Vi bodde där i sex månader och min pappa skickat ett brev till Migrationsverket för att de skulle hjälpa oss. Till slut fick pappa ett brev om att våra uppehållstillstånd var klara. Efter sexton dagar kom våra uppehållstillstånd till ambassaden i Turkiet. Då var jag jätteglad. Sen reste vi till Sverige i ett flygplan.

När vi anlände till Sverige var det en jättelycklig stund för jag hade inte sett min pappa på två år och samtidigt kände jag mig ledsen för jag saknade mitt hemland Syrien. När jag kom till Sverige var det kallt. Sen åkte vi till Oxelösund direkt. Vi var trötta och behövde sova. Nästa dag promenerade jag och min pappa i centrum. Jag lyssnade när några svenska människor pratade svenska och jag tyckte att svenska var svårt, men nu tycker jag inte det längre. Jag känner att Sverige är samma som mitt hemland och jag känner mig inte som en främling här.

 

MUHAMMED YASIN HAMAMI är 16 år och går på Språkintroduktionen vid Nyköpings gymnasium. Han kom från Syrien till Sverige den 25 februari 2015. I Framtiden vill han jobba som elektronikingenjör.

Foto: Privat

 

Gillade du berättelsen? Sms:a TESKEDSORDEN 50 till 72901 så bidrar du med 50 kr till Teskedsordens arbete för mångfald och Tolerans. Teskedsorden har 90-konto och granskas av Svensk Insamlingskontroll.  Läs mer här.

Här kan du signa upp på vårt vänbrev!

KONTAKTA TESKEDSORDEN